Inhoud APK

Bij de APK controleren wij onder meer de technische staat van uw auto. Denk aan de werking van remmen, banden, schokdempers en wielophanging. Maar ook minder voor de hand liggende zaken nemen wij onder de loep. Zoals de dashboardverlichting, de werking van de ruitensproeiers of de staat van de gordels. Ook meten wij de CO2-uitstoot (benzine) of doen wij een roetmeting (diesel). Zijn er afkeurpunten, dan kunnen wij die bijna altijd meteen voor u verhelpen. Om zeker te weten dat uw auto zonder problemen door de APK komt, kunt u ook een voorkeuring bij ons aanvragen. Neem contact op met onze werkplaats om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer APK aanvragen

Vanaf wanneer en hoe vaak uw auto APK-gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto en de brandstof waarop u rijdt. Bij auto’s die rijden op diesel of gas is dat voor het eerst na 3 jaar en daarna ieder jaar. Voor auto’s met een benzine- of elektromotor is dat voor het eerst na 4 jaar, dan na 6 jaar, dan na 8 jaar en daarna jaarlijks. U mag uw auto tot 2 maanden van tevoren laten keuren, met behoud van de originele APK-vervaldatum.

Tip: Combineert u de APK met een onderhoudsbeurt bij Autoservice D83, dan bespaart u niet alleen veel tijd. Maar ook geld. De APK-kosten zijn dan namelijk voor onze rekening. U heeft dan bovendien de zekerheid dat uw auto probleemloos door de APK komt.
[]
1 Step 1
Previous
Next
powered by FormCraft